המנגנון של חומץ תפוחים בירידה במשקל

טיפים לירידה במשקל, תזונה נכונה, פעילות גופנית, טיפולים רפואיים ועוד.
שיתוף חוויות, קבלת עצות ועידוד מאנשים אחרים המתמודדים עם ירידה במשקל.
מוזמנים לשתף ולהשתתף.
שלח תגובה
swat777
Site Admin
הודעות: 20
הצטרף: ג' אפריל 02, 2024 9:16 pm

המנגנון של חומץ תפוחים בירידה במשקל

שליחה על ידי swat777 »

למרות שחומץ תפוחים זכה לפופולריות בשנים האחרונות כתוסף לירידה במשקל, המנגנון המדויק שלו עדיין אינו ברור לגמרי.

עם זאת, מחקרים מצביעים על מספר דרכים אפשריות בהן חומץ תפוחים עשוי לתרום לירידה במשקל:

1. הגברת תחושת השובע:

חומץ תפוחים מכיל חומצה אצטית, שעשויה לעכב את פירוק המזון בקיבה ולאותת למוח על תחושת שובע מוקדמת יותר.
מחקר קטן הראה כי צריכת חומץ תפוחים עם ארוחה עמילנית האטה את ריקון הקיבה באופן משמעותי, מה שהוביל לתחושות שובע מוגברות וירידה ברמת הסוכר בדם.

2. שיפור רגישות לאינסולין:

חומץ תפוחים עשוי לשפר את רגישות האינסולין, הורמון המווסת את רמות הסוכר בדם.
שיפור רגישות לאינסולין תורם לירידה ברמות הסוכר בדם לאחר ארוחות ועשוי להפחית את הצורך באכילה מוגברת.
מחקרים מסוימים מצביעים על קשר בין צריכת חומץ תפוחים לשיפור רגישות לאינסולין אצל אנשים עם סוכרת מסוג 2.

3. שריפת שומן מוגברת:

מחקרים קטנים על בעלי חיים הראו כי חומץ תפוחים עשוי להגביר את שריפת השומן ולעזור בהפחתת משקל גוף.
עם זאת, נדרשים מחקרים נוספים על בני אדם כדי לאשר השפעה זו.

4. הפחתת תיאבון:

חומץ תפוחים עשוי להפחית את התיאבון על ידי השפעה על הורמונים המווסתים רעב ושובע.
מחקר קטן הראה כי צריכת חומץ תפוחים לפני ארוחה הובילה לירידה בצריכת המזון במהלך הארוחה.
חשוב לציין:


רוב המחקרים בנושא חומץ תפוחים וירידה במשקל קטנים יחסית ודורשים מחקר נוסף.
השפעות חומץ תפוחים עשויות להשתנות מאדם לאדם.
חומץ תפוחים אינו "תרופת פלא" לירידה במשקל.
ירידה במשקל בריאה ומתמשכת דורשת שילוב של תזונה נכונה, פעילות גופנית ואורח חיים בריא.

הדרך הטובה ביותר לצרוך חומץ תפוחים לירידה במשקל היא:

כמות:

מומלץ לצרוך 1 עד 2 כפות חומץ תפוחים מדולל במים (כוס מים) לפני ארוחות עיקריות.
ניתן לצרוך את התמיסה גם בין הארוחות, אך חשוב להגביל את צריכת החומץ ל2 כפות ליום לכל היותר.

טיפים לצריכה:

עדיף לצרוך את חומץ תפוחים עם ארוחות, כיוון שהוא עשוי להאט את פירוק המזון ולסייע בתחושת שובע מוקדמת יותר.
ניתן להוסיף את החומץ לסלטים, מרקים, תבשילים או לשתות אותו כתה צמחים.
חשוב לדלל את החומץ במים לפני צריכה, כיוון שהוא חומצי ועלול לפגוע באמייל השיניים, טיפ - לשתות עם קש.
מומלץ לשתות את התמיסה לאורך היום, לא חד פעמי.

חשוב להדגיש:

אנשים עם בעיות עיכול, כיב קיבה או וושט רגישה צריכים להתייעץ עם רופא לפני צריכת חומץ תפוחים.
נשים בהריון או מניקות, ילדים קטנים ואנשים הנוטלים תרופות מרשם צריכים להתייעץ עם רופא לפני צריכת חומץ תפוחים.
צריכת יתר של חומץ תפוחים עלולה לגרום לתופעות לוואי, כגון כאבי בטן, בחילות, שלשולים ופגיעה באמייל השיניים.




ממצאים ממחקרים קיימים:

מחקר קטן על בעלי חיים: מחקר זה מצא כי צריכת חומץ תפוחים העלתה את רמות ה-AMPK בשרירי שלד של עכברים, מה שהוביל לשיפור ברגישות לאינסולין ולירידה במשקל.
מחקר קטן על בני אדם: מחקר זה מצא כי צריכת חומץ תפוחים לפני ארוחת בוקר גרמה לירידה ברמות הסוכר בדם ובאינסולין לאחר הארוחה, ייתכן עקב השפעה על AMPK.




חוקרים מאוניברסיטת רוח הקודש של קסליק בלבנון בדקו את השפעות החומץ על קבוצה של 120 אנשים, בגילאי 12 עד 25, שסבלו מהשמנת יתר או עודף משקל.
הם חולקו לארבע קבוצות, ששתו 5, 10 או 15 מ"ל מהחומץ מדולל ב-250 מ"ל מים כל בוקר לפני ארוחת הבוקר או מרקחת פלצבו שנראתה זהה לחומץ.

נראה שכמות החומץ לא שינתה הרבה הבדל: כל מי ששתה אותו ראה שינויים גדולים במדידות המשקל וההשמנה שלו, כמו גם ברמות הגלוקוז בדם בצום, אינדיקטור לסוכרת, בהשוואה לאלו ששתו את החומץ המזויף.

השינויים החלו לאחר חודש אחד בלבד של שתיית חומץ על בטן ריקה, אך הם התאצו במהלך החודשיים הנותרים של המחקר.

הקבוצות לא שינו את התזונה שלהן במהלך שלושת החודשים, אמרו החוקרים, מה שהציע כי חומץ תפוחים היה הסיבה לירידה במשקל.
שלח תגובה